Voorbeschouwing Padel Copa Rotterdam 2023

Rotterdam maakt zich op voor haar eerste grote padeltoernooi ooit. Van 14-17 september staat het Henegouwerplein in het teken van Padel Copa Rotterdam, onderdeel van de FIP Rise series. Met een bevestigd deelnemersveld vol internationale deelnemers en Nederlandse topspelers is het nu echt aftellen geblazen.

Na de finales van het Queen & King of the Court beachvolleybal op het Henegouwerplein op 10 september is de knop om naar padel. In enkele dagen tijd wordt de zogenoemde Skybox Arena volledig omgetoverd van beachvolleybalstadion tot padel arena.

Bij padelclub Lake Seven in Zevenhuizen vinden de kwalificaties plaats op 13-14 september, een locatie die gedurende de week ook als side court zal fungeren naast de geselecteerde wedstrijden op het Henegouwerplein Centre Court. Het Centre Court biedt plaats aan 1100 toeschouwers en zal gedurende de week een vol huis met padel liefhebbers huisvesten. De laatste kaarten zijn nog in de verkoop via padelcopa.com. Het stadion staat bekend om de sfeer, met het publiek enorm dicht op het veld en entertainment en muziek rondom de actie. Ook vinden er interactieve demonstraties plaats met een mix van publiek in actie en de topspelers die de show stelen.

De Nederlandse toppers, die allemaal hun opwachting zullen maken op het toernooi, stromen in in het hoofdtoernooi. Marcella Koek en Steffie Weterings zijn het hoogst geplaatste team bij de dames, terwijl Bram Meijer en Sten Richters de Nederlandse enclave aanvoeren als vijfde geplaatste team. Italiaanse toppers Perino/Dominguez voeren de plaatsingslijst aan bij de heren, terwijl World Padel Tour-finalisten Libaak/Augsburger uit Argentinië ook aanwezig zijn.

Meijer/Richters nemen het op donderdagavond in de Skybox Arena op tegen Julian Prins en Youp de Kroon in een herhaling van de NK-finale van eerder dit jaar. Koek/Weterings hebben als plaatsingshoofd een bye in de eerste ronde, maar zullen op vrijdag het stadion betreden.

Programma Centre Court Dag 1:

Bekijk hier het complete wedstrijdschema

Contact

  • Heeft u vragen over het evenement? Neem dan contact op met padel@sportworx.nl


© Padel Copa Rotterdam. Alle rechten voorbehouden. Website by Philogirl.