Enerverende dag 1 Padel Copa levert zeges voor favorieten op

Padel Copa Rotterdam 2023 is op spectaculaire wijze van start gegaan. In een volgepakte Skybox Arena op het Henegouwerplein hebben de geplaatste duo’s zich relatief eenvoudig naar de volgende ronde weten te spelen op een avond die in het teken stond van padel van hoog niveau, gezelligheid en entertainment.

Het programma in het stadion werd geopend door het Italiaanse duo Denis Perino / Facundo Dominguez, die op de Padel Copa als eerste geplaatst zijn. De tegenstand kwam uit Duitsland in de vorm van het duo Juelich/Lingen. De Duitsers gaven goed partij, maar moesten toch tweemaal met 6-3 buigen voor de favorieten.

Het hoofdprogramma van de avond was echter volledig van Nederlandse productie. In een herhaling van de NK-finale eerder dit jaar namen nationaal kampioenen Sten Richters & Bram Meijer het op tegen Julian Prins & Youp de Kroon. Nadat de eerste set relatief eenvoudig naar Richters/Meijer ging, waren het hun opponenten die in de tweede set brutaal een break wisten te plaatsen. Genoeg voor setwinst bleek het echter niet, en nadat de verdedigende kampioenen (van de editie van de Copa in Utrecht) orde op zaken hadden gesteld, wisten ze op een stand van 5-4 de wedstrijd af te maken: 6-3 6-4.

Op vrijdag betreden speelsters uit het damestoernooi voor het eerst de arena. Onder meer in de vorm van Marcella Koek & Steffie Weterings, die de vrijdagmiddag sessie aftrappen. Tevens komen World Padel Tour finalisten uit Argentinië, Libaak/Augsburger, in actie in het mannentoernooi. Richters/Meijer keren ‘s avonds ook weer terug voor hun laatste 16-partij. 

De laatste kaarten voor het toernooi, dat onderdeel is van de FIP-Rise series, zijn nog te koop. Ook is het toernooi te volgen via onze Instagram en via YouTube

Contact

  • Heeft u vragen over het evenement? Neem dan contact op met padel@sportworx.nl


© Padel Copa Rotterdam. Alle rechten voorbehouden. Website by Philogirl.